Over Wessanda

Ruim 20 jaar houd ik nu Mongoolse gerbils en fok daar ook op kleine schaal mee. Moet toegeven dat deze hobby toch wel een beetje de hand gelopen is ...

Voor onze fokkoppels zijn we op zoek gegaan naar mooie, en vooral ook praktische verblijven.
Kunststof is geen optie voor gerbils, daar knagen ze zich eenvoudig een weg door naar buiten. Traliekooien zijn niet geschikt omdat er dan al gauw meer strooisel door de dieren buiten de kooi geschoffeld wordt als dat er in blijft liggen. Bovendien gaan gerbils dan dwangmatig tralieknagen wat niet alleen een vervelend geluid geeft, maar ook kale neusjes veroorzaakt.
Omdat de knaagdier verblijven die in de handel te koop zijn dus niet aan mijn eigen wensen (en die van de gerbils) voldeden zijn we zelf de verblijven voor onze dieren gaan maken. Mensen die bij ons gerbil pups kwamen ophalen lieten weten dat ze onze verblijven voor de dieren ook mooi en praktisch vonden, en vroegen regelmatig of we niet ook een terrarium voor hen konden maken. En nu is ook dit behoorlijk uit de hand aan het lopen.

Een drinkflesje ophangen in een glazen verblijf bleef ook lastig.
Daarvoor hebben we de magnetische drinkfleshouder bedacht, een praktische, eenvoudige en stijlvolle oplossing voor dit probleem. De houders zijn hier uitgebreid getest door onze eigen dieren, en zelfs de grootste sloper knaagt geen flesje meer kapot en krijgt ze niet naar beneden.

De slaaphuisjes konden we ook telkens weer vervangen want de gerbils gebruiken het dak van huis huis maar al te graag als toilet. Na verloop van tijd is het niet meer goed schoon te maken en begint het dan ook behoorlijk vies te ruiken... Dus hebben we ook huisjes bedacht en gemaakt met een afneembaar glazen dak. Eenvoudig schoon te maken, en natuurlijk ook fijn dat ik een kijkje in het huis kan nemen zonder het hele huis op te moeten tillen.

Door jarenlange ervaringen met het houden van gerbils hebben we vooral naar praktische oplossingen gezocht. En die werken niet alleen voor onze gerbils en onszelf, maar natuurlijk ook voor vele andere knagers en hun baasjes.

Naast deze WebWinkel hebben we ook een Website met informatie over het houden en verzorgen van mongoolse gerbils. En natuurlijk ook veel foto´s van onze dieren.
We nodigen u graag uit om een bezoekje aan onze site brengen:

Wessanda.nl

We genieten elke dag van onze dieren, ze verblijven allemaal in de woonkamer waar we er goed zicht op hebben. Elke gerbil heeft zo zijn eigen karakter en persoonlijkheid, en dat maakt het ook zulke ontzettend leuke huisdieren. Sociaal, ook overdag actief en telkens weer druk met het verbouwen en her-inrichten van hun terrarium verveeld nooit en blijft geweldig om te zien.
U bent van harte welkom bij ons thuis in Aalten om de gerbils en hun verblijven te komen bekijken.

Met vriendelijke groeten,
Gertjan en Miranda

 

© 2014 - 2024 Wessanda | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel